Négypilléres Sorsfejtés konzultáció

Mi is az a Négypilléres Sorsfejtés?

A Négypilléres Sorsfejtés egy többezer éves tapasztalati rendszer, mely leginkább „kínai asztrológiaként” vált közismertté. Hátterét az Öt Elem rendszere, összefüggései és azok egymásba alakulása, szabályzó és támogató hatásai képezik, amit az egyén születési pillanata által meghatározott úgynevezett születési képlet mutat meg. Ezen felül az életünkre ható ciklikusan felbukkanó erőket is vizsgálja, természetesen már az egyén születési képletének függvényében. Fontos azonban megjegyezni, hogy bár sorsfejtésről beszélünk, mégsem jelent ez eleve elrendeltetést, mivel sorsunk alakulásában tevékenyen részt veszünk, az akár tudatos, akár ösztönösen meghozott döntéseink nyomán. Ezért inkább tekinthetünk ezekre egyfajta erővonalakként, irányelvekként, melyekhez – tudatos életvezetés hiányában – a működésünk automatikusan visszaigazodik. 

Kiindulási alapként tehát a pontos születési adatok alapján létrejön az egyéni képlet, mely a rendszer nevében is szereplő négy pillérből épül fel: ezek az év, a hónap, a nap és a kettősóra. Mindegyik pillér alapvetően két részből áll, van egy tiszta, úgy nevezett Égi minősége, mely az Öt Elem egyike (annak Yin vagy Yang oldalának figyelembevételével, tehát például Yin Tűz). És van egy Földi minősége, mely általában több elem összetett hatását hordozza, ezeket az egyszerűség kedvéért állatokkal jelölték meg (a tavalyi év például Disznó év volt, mely Yang Fát és Yang Vizet hordoz). 

Ezek után az elemek és állatok egymásra hatásának elemzésével megállapíthatóak az egyéni sajátosságok, tehetségek, lehetőségek ugyanúgy, mint a várható nehézségek, problémás vagy tudatosságot és figyelmet igénylő életterületek. Ezt tovább árnyalhatják a különböző időszakok energiái, például minden év más energiát hordoz, amely a képletre vetítve ismét segítséget nyújt az adott időszak prioritásainak és témáinak megállapításában.

Miben segíthet?

Hasonlóan az Öt Elem Életvezetési rendszerhez a Négypilléres Sorsfejtés is abban nyújt támogatást, hogy megértsük önmagunkat, feltérképezzük működésünket, azaz rálátásunk születhessen a saját magunkhoz és a világhoz való viszonyunkra. Ezeket vizsgálhatjuk általánosságban, megértve alapvető mozgató rugóinkat és indítékainkat, felfedezve kincseinket és tudatosságot szerezve fejlesztést igénylő területeinkről. Vagy kiemelhetünk egy-egy specifikus témakört (párkapcsolat, munka, életcélok stb.), ahol is az adott kérdésben általánosan vizsgálhatjuk alapvető hozzáállásunkat és tendenciáinkat vagy konkrét problémák mentén értelmezhetjük az adott helyzetre vonatkozó működési mintázatainkat.