Céltudatos intuíció, a tökéletes időzítés

Az előző bejegyzésben az isteni időzítéssel való összhang előnyeiről és lehetőségeiről írtam, valamint az egyik ehhez kapcsolodó, számomra meghatározó élményről. Viszont felmerülhet a kérdés, hogy mi történik olyankor, amikor még nincs megbízható kapcsolatunk a saját intuiciónkkal, nem halljuk tisztán a belső hangot, hogy mit mikor szerencsés csinálnunk. 

Természetesen az első és legkézenfekvőbb megoldás, hogy az intuíciónkkal való kapcsolatunkat javítjuk. Ehhez először is érdemes lehet tisztázni, hogy mit is értek valójában az intuíció alatt, legalábbis én 🙂 Egyrészről számomra az intuíció szól az önmagunkkal való kapcsolatunkról, arról, hogy igazából mennyire bízunk meg önmagunkban és a saját döntéseinkben. Sokszor nem csak azért nem hallgatunk önmagunkra, mert nem halljuk, vagy nem értjük jól ezt a belső hangot, hanem a felelősség miatt. Mert abban a pillanatban hogy magamra hallgatok a döntés és annak következményeinek teljes felelőssége egyedül csak az enyém. Megszűnik annak lehetősége, hogy másokat, a külvilágot és a körülményeket okolhassam mindazért, ami velem történik és hirtelen óriási nyomás nehezedik rám minden döntésem súlyával. Természetesen ehhez az is hozzájárul, hogy jellemzően rendkívül komolyan vesszük magunkat és általában az életünket, elfelejtünk kísérletezni, játszani és felfedezni a világot úgy, ahogy azt gyerekként tettük. És amikor minden lépésnek hatalmas  súlya van, akkor nehéz elhatározásra jutni.

 Az intuíció másik oldala számomra viszont éppen az Univerzummal való összhang, azaz, hogy mennyire vagyok elkülönülve, a saját világomba zárva, az én igazam és valóságom fontosságának bűvkörében vagy mennyire vagyok nyitott és kapcsolódom, mindennel és mindenkivel. A leválasztás általában félelemből fakad, védem a saját magam, a világképem, viszont ez abból a feltételezésből indul ki, hogy a világ ellenem van, ez aztán egészen gyorsan egy öngerjesztő folyamattá alakul, amiből nehéz kilépni: minél jobban ellenségnek érzem, annál jobban védekezem, s minél jobban ellenállok, annál jobban szembe kerülök a világgal. 

Amikor tehát nincs megnyugtató kapcsolatom az intuíciómmal, akkor gondot okozhat megtalálni a megfelelő időzítést, ezért érdemes olyan módszerekhez fordulni, amik tudnak nekünk ebben segíteni. Két út áll előttünk vagy az intuíciónkkal való kapcsolaton dolgozunk, vagy pedig az időzítés megtalálásában keresünk támogatást. Én annak a híve vagyok hogy a VAGY-VAGY csapdát elkerülve, amiről egy korábbi bejegyzésemben írtam, foglalkozzunk inkább mindkettővel párhuzamosan 🙂 

Amennyiben nem olvastad ezt a bejegyzést az alábbi gombra klikkelve megtehed:

Például az általam alkalmazott ősi kínai rendszerek szerves részét képezi a megfelelő időzítés tudománya, amit gyakran használok a mindennapjaimban akár problémákat akarok megoldani éppen, vagy célok elérésére törekszem. Régebben sokszor kísérleteztem azzal is, hogy pusztán a megérzésemre alapozva választottam egy időpontot, majd megnéztem mit mutat a rendszer ezekre, s azt kell mondanom, hogy ritkán fordult elő hogy nem a célhoz alkalmas pillanatot választottam 🙂 S amikor mégis olyan időpontot választottam, ami nem tűnt elsőre tökéletesen alkalmasnak, akkor kicsit mélyebbre ásva mindig találtam egy olyan komponenst, amivel nem számoltam a tudatos tervezésem folyamán, de mégis valamilyen szempontból fontos eleme volt az adott célnak. Érdekes volt így visszafelé tervezve megnézni ezeket az időpontokat és tanulni belőlük, hogy mire is lehet még szükségem. 

Felmerülhet a kérdés bennetek, hogyha ilyen jók a megérzéseim, akkor miért használok mégis ilyen rendszereket? Az egyik legmeghatározóbb oka az, hogy emberekkel dolgozom és arra használom a módszereket, hogy megfelelően tudjam őket támogatni. Mert lássuk be, hogy nem lenne túl célravezető és támogató, hogyha a hozzám fordulóknak azt mondanám: “segond, fordulj az intuíciódhoz dönts az alapján” ahelyett, hogy kezükbe adom a kiindulópontokat és segítem őket abban, hogy elinduljanak az általuk választott utakon egészen addig, míg nem tudnak nagy magabiztossággal a saját megérzéseikre támaszkodni.

Kép Leonardo Iheme Unsplash


[TheChamp-FB-Comments style=”background-color:#6aa0ba;padding:15px; border-radius:5px”]