Visszatekintés 2021 számodra leglényegesebb pillanataira

Szeretek évet rendezni 🙂 igazából, rendezni és rendszerezni szeretem a dolgokat és az évrendezés csak egy újabb, igen kiváló alkalom arra, hogy ezt megtegyem. A nagyobb évrendezésemet jobbára a kínai újévhez igazítom, ami február elején kezdődik minden évben (már ami a napévet illeti, mert a holdév, amit a nagy többség ünnepel, már teljesen máshogy néz ki, mert az természetesen a hold mozgásához igazodik).

Ugyanakkor mivel itt élek Európa szívében, azért a nyugati újév sem hagy érintetlenül, így ilyenkor is át szoktam gondolni néhány számomra fontos dolgot és szempontot az elmúlt év és természetesen az előttem álló év tükrében. Persze ez nem olyan extenzív és részletes, mint amit egyébként csinálok, és néhány éve az is hagyománnyá vált, hogy A NAGY ÉVRENDEZÉS-t nem is egyedül csinálom, hanem a barátaim körében, főként azokéban, akikkel jelentős szerepet képviselünk egymás életében, szellemi barátok vagyunk, sok időt töltünk együtt, sok a közös projekt, vagy más okból vagyunk nagy hatással egymásra 🙂 Az ilyen évrendezésnek rengeteg előnye van, bár igaz, rá kell szánni az időt, mert ritkán sikerül ez egy napnál rövidebb idő alatt, azonban az is tény, hogy ezalatt többnyire remekül szórakozunk, mély beszélgetéseket folytatunk és újabb rálátások és felismerések is gyakran születnek.

Az egyéni évrendezés más szerepet tölt be és szerintem a kettő nem felcserélhető, azaz teljesen más dolgokat adnak 🙂 És amúgy sem érdemes vagy-vagy-ban gondolkodni, helyette legyen ÉS 🙂 Ha nem ismerősek ezek a gondolatok, akkor erről olvashatsz egy korábbi bejegyzésemben.

Feltéve tehát, hogy mindkettőt csináljuk, hogy nem lesz túlterhelő, hogyan nem lesz túl sok? A probléma könnyedén megoldható, amennyiben leegyszerűsítjük az egyéni vagy a csoportos formában felmerülő kérdéseket 🙂 Mint oly sokan, én is követek néhány embert, akit nagyon inspirálónak találok, egyikük, Marie Forleo nagyon gyakorlatias módon mindösszesen 3 kérdéssel átvágja az évrendezés bonyolultságának gordiuszi csomóját. Tehát az alábbi három kérdésre való válaszadással tulajdonképpen összegezni tudjátok az éveteket, akár a csoportos, akár az egyéni megoldás esetén. Mivel szerintem ez igen zseniális, ezért meg is osztom veletek ezt a 3 kérdést:

  1. Mi az az egy dolog, amit ebben az évben tettem, alkottam, vagy tapasztaltam, amire tényleg nagyon büszke vagyok?
  2. Mi az az egy hiba, amit idén elkövettem és amiből a legtöbbet tanultam és leginkább segített fejlődni és továbblépni? (és persze, hogy mit tanultál belőle 🙂 )
  3. Mi az az egy dolog, amit ideje elengedni, ami visszatart attól, hogy teljesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet tudjak élni?

Amennyiben szeretnétek meghallgatni ezt az epizódot Marie podcastjában a 3 kérdéssel és persze némi magyarázattal, azt az alábbi linken tehetitek meg, ez Spotifyra visz, de másutt is megtaláljátok őt, a 286-s adást keressétek 🙂

 

[TheChamp-FB-Comments style=”background-color:#6aa0ba;padding:15px; border-radius:5px”]