Önmagam nyomában járva

Vannak olyan emberek a környezetemben és a hozzám fordulók között, akik gyakran és szívesen terveznek, akiknek fontos, hogy az életükben legyen egy vezérelv és előre mutató irány. Valószínűleg ez azért van így, mert ez számomra is egy igen lényeges pont, jóleső érzés tudni és érezni, hogy az életem napról napra tart valahová 🙂 

Mégis ők is, akiknek benne van a mindennapjaikban a céltervezés sokszor beleesnek abba az egyszerű hibába, hogy főként a célban gondolkodnak, azaz azt nézik, hogy mi az, amit el akarnak érni és elsősorban azt vizsgálják, hogy annak létrejöttéhez milyen külső feltételek kellenek. Arról már sokkal ritkábban esik szó (de azért még alkalomadtán megesik, hogy összefüggéseiben előkerül), hogy mi az ő személyes szerepük ebben. Viszont az már tényleg egészen ritkán kerül elő még ezekben a körökben is, hogy az adott álom megvalósításához valójában kivé kell lenned, azaz milyen emberré kell válnod ahhoz, hogy a céljaidat el tudd érni.

Ez érdekes kérdés, mert ha egészen őszinték vagyunk azért elő-előfordul mindannyiunkkal, hogy irigyeljük a mások által elért eredményeket, irigyeljük a státuszukat, magunknak akarjuk sikereiket, vagy azt ahol tartanak. Ugyanakkor abba sokkal kevésbé gondolunk bele, hogy mi mindenen mentek keresztül, hogy ezt elérhessék, hogy mi mindent áldoztak fel, tettek félre a célok megvalósítása érdekében, hány kudarcot és újrapróbálkozást éltek át, vagyis milyen utat jártak be. 

Ha ezzel együtt elgondolkodunk az Univerzumunkat működtető egyik legfontosabb alapelven, a vonzás törvényén, ami gyakorlatilag kimondja hogy a hasonló hasonlót vonz, akkor teljesen nyilvánvalóvá  válik, hogy miért szükséges az, hogy olyanná váljunk, mint az általunk kitűzött cél. Csak akkor leszünk képesek bevonzani azt, amire igazán vágyunk hogyha már a jelen pillanatban is hordozzuk az általa képviselt energiát. Ilyenkor felmerülhet a kérdés, hogy hogyan válunk olyanná amilyen az álmainkban szerepel, hiszen ha olyanok lennénk, akkor lehet hogy nem csak álom lenne. Hogyan hidaljuk tehát át ezt a szakadékot a mostani énünk és a vágyott állapot között? Nagyon gyakran teljes utat akarunk látni magunk előtt minden lépésével alaposan feltérképezve, részletekre lebontva, mert be akarjuk magunkat biztosítani és garanciákat keresünk, hogy végre elindulhassunk. Ami valójában működik azonban egyszerűen az, hogy megtesszük a következő számunkra látható és értelmezhető lépést a cél irányába, aztán lépésenként fokról-fokra, ahogy kialakul előttünk a kép mindig tudni fogjuk, hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy elérjük azt, amire igazán vágyunk.

Kép Garidy Sanders Unsplash

[TheChamp-FB-Comments style=”background-color:#6aa0ba;padding:15px; border-radius:5px”]