CE és CU, azaz Covid Előtt és Covid Után :D

A Covid után sok mindent átgondoltam, ugyanis számomra ez személyes szinten is része volt annak a nagy átrendeződésnek, ami most is zajlik a világban. A Feng Shui szerint 20 éves periódusokban változik az energia, ami meghatározza a világ működését. Most, hogy – hogy nem pont egy ilyen változás átmenetbe csöppentünk bele, ami szükségszerűen azzal jár, hogy felbomlanak a korábban megszokott sémák és keretek. A Covid erre egyébként kiválóan alkalmas volt, mert ha alaposabban megnézitek számtalan olyan dolog ingott meg most, amit eddig sziklaszilárdnak hittünk. A változást a legtöbbünk igen rosszul viseli, különösen az ilyen nagy léptékűeket, mert megköveteli tőlünk, hogy engedjük el korábbi referencia pontjainkat és várjuk meg míg az újak kialakulnak. Ez elég nagyfokú bizonytalansággal jár, amit lássuk be, nem túl könnyű jól kezelni. 

Még sarkosabb lehet a változásellenes helyzet, amennyiben ezt már személyes szintre vetítjük le. Nézhetjük úgy is, hogy 2020 a nagy világrengető változásokat elindító év volt, míg a mostani 2021 inkább ennek a személyes vonatkozásairól szól, vagyis hogyan hozzuk le az életünk szintjére a világban zajló változásokat. Természetesen ez is a folyamat része, azonban azoknak akik kevésbé foglalkoztak eddig önmagukkal, vagy a tudatossággal egyáltalán, ez elég mélyvíz lehet a változások nagyságrendje miatt. És érdemes egy dolgot tisztázni: ez egy olyan változás, ami nem elkerülhető.

Sokszor hallottam embereket úgy nyilatkozni, hogy alig várják, hogy ez a cirkusz megszűnjön és visszaálljon a régi rend. Ilyenkor – mostmár sokkal bölcsebb ember lévén, mint korábban 😀 – már csak felvonom a szemöldököm, ahelyett hogy felvilágosítanám őket kapitális mértékű tévedésükről. A világ ugyanis sosem lesz többet olyan, mint azelőtt, azt hiszem ebben összegezhetjük is a változás lényegét 🙂 Viszont az igazán jó kérdés az, hogy milyen változásoknak kell személyes szinten bekövetkezniük az életünkben? 

A Covid után én ezen tűnődtem el igen gyakorta, mert felismertem, hogy ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy újraépítsem az életemet immár a változásoknak megfelelően. Tehát feltettem magamnak a kérdést az életem minden területén, hogy minek kell változnia, minek van itt az ideje hogy elengedjem és minek adjak új teret? Érdekes tapasztalat volt megnézni mindent, tényleg mindent, semmit sem vettem biztosra, lehetőséget akartam adni annak, hogy milyen friss szemmel ránézni az ezeréves dolgaimra is. Azért azt be kell vallanom, hogy nagyon nagy meglepetés nem ért bizonyos dolgokkal kapcsolatban, a szellemi utam, a Shen Dao, az alkímia, a tanácsadással kapcsolatos dolgok (théta, Négy Pillér, Öt Elem, Qi Men Dun Jia), emberibb szinten a közeli barátaimmal való kapcsolódás, az otthonom mind megerősítésre kerültek mint jó irány. De azért voltak olyan felismerések is, amiknél felvontam a szemöldököm, hogy ez biztos? Ilyen például ez a nagyobb nyilvánosság és nagyobb tér is, ami miatt ezt a blogot is írom. Mert egyszerűen azt éreztem több emberhez kell szólnom. Azok akik személyesen ismernek, tudják rólam, hogy nem ez a jellemző tér számomra, hogy akár teljesen ismeretleneket szólítsak meg, nem vagyok benne egyáltalán semennyire se komfortos. Most mégis elindultam ebbe az irányba, mert a változás erre mutatott, és a pontos forma majd kialakul menet közben, nem érdemes arra várni, míg megvan a tökéletes megoldás.

Kép  Suzanne D. Williams Unsplash

[TheChamp-FB-Comments style=”background-color:#6aa0ba;padding:15px; border-radius:5px”]