Qi Men Dun Jia konzultáció

Mi is az a Qi Men Dun Jia?

A Qi Men Dun Jia egy legalább 3000 (bizonyos források szerint azonban több mint 5000) éves múltra visszatekintő rendszer, melynek legismertebb felhasználási területe a harcászati stratégiaalkotás volt, ahol elsősorban előrejelzések és taktikai mozgások meghatározására alkalmazták. Alapját az Ég, Föld, Ember hármassága, valamint egy negyedik energia: az Univerzum viszonylatai képezik, melyek elhelyezkedése és időbelisége pontos képet tud adni a helyzetben mind a négy szinten jelen lévő erőkről, illetve megmutatja azok – kizárólag a céljaink tekintetében értelmezett – „mellettünk” vagy „ellenünk” munkálkodó mivoltát. Mivel az Ég, Föld, Ember hármassága az emberi megvilágításban is remekül lefordíthatóak, így amennyiben vizsgálódásunk iránya ilyen az érzelmi, gondolati vagy cselekedeti szinten történő viszonyuláshoz is kaphatunk iránymutatást. 

Felhasználását tekintve ugyanúgy megtalálhatóak benne az évre, hónapra, napra, illetve kettősórára vonatkozó képletek, valamint a születési képlet, azonban ezeket különféle célok esetén alkalmazzák.

Miben segíthet?

Szerencsére nekünk, a modern kor mindennapjait élő embereinek már nem kell háborúkat vívnunk, így számunkra a rendszernek főként az az oldala kerül előtérbe, hogy milyen előnyökkel járhat megfelelő időben megfelelő dolgokat tenni. Így előrejelzési lehetőségeit tekintve a döntéshozásban nyújthat jelentős támogatást, rámutatva, hogy adott időpillanatban mik a számunkra jó választások egy bizonyos kérdéssel kapcsolatban.

Van azonban egy ennél kevésbé gyakran kiemelt, számomra mégis kulcsfontosságú területe is: mivel a Qi Men Dun Jia képes tudatosítani, hogy mik a bennünk lakozó magasabb rezgésű lehetőségek, vagy ahogy én hívom őket szuperpererők. Minden embernek van ugyanis olyan adottsága, melyet tudatos munkával kibontakoztatva kiemelkedő eredményeket tud elérni. Természetesen ezek a szupererők különböző területeket érintenek, van, akinek ez az emberekkel való kapcsolódásban jelent előnyt, míg mások elsősorban az anyagiak területén tudják hasznosítani képességeiket. Mindenesetre az a tapasztalatom, hogy függetlenül a szupererőnk jellegétől pusztán azzal tisztában lenni, hogy mi miben vagyunk kimagaslóan tehetségesek, és arra építve élni az életünket ad egyfajta végtelen elégedettséget és magabiztosságot.